Organisatie coach

Marco Bogers 

Mijn naam is Marco Bogers, organisatie coach en co-auteur van de bestseller Getting Teams Done

Je voelt dat er iets moet veranderen

Mis jij een duidelijke richting en samenhang? Jij voelt dat aan. Als organisatie coach help ik sensitieve leiders die meer impact willen maken. Maar hoe pak je dat aan?

Ik kan je hierbij helpen

“Het is prettig werken met Marco. Hij creëert snel een veilige omgeving waarin er alle ruimte is voor jouw verhaal.”
Dimitri Schrama

Het Nieuwe Organiseren

Werken in Flow

Kunnen Werken in Flow  was een droom die ik jaren geleden had. Deze visie kreeg ik na een periode dat ik alles behalve in ’flow’ was. Ik was eind dertig en manager bij een telecom bedrijf. Ik werkte meer dan 60 uur per week, had teveel stress, en sliep slecht. Kortom, ik zorgde niet goed voor mezelf. Ik schatte dat ik dat nog zo’n 10 jaar vol zou kunnen houden. Dat bleek te optimistisch. Enkele maanden later moest ik al stoppen.

Werk als bron van zingeving

Ik heb toen een jaar lang niet gewerkt. Ik had die afstand nodig om weer bij te komen. In dat jaar heb ik me afgevraagd hoe het dan verder moest met mijn werkzame leven. Ik kwam tot het inzicht dat werk geen uitputtingsrace hoeft te zijn. Dat het juist een bron van plezier en zingeving kan zijn, iets wat je zelfs tot op hoge leeftijd kan doen. En ik begon daar overal voorbeelden van te zien. Mensen die schijnbaar moeiteloos veel voor elkaar kregen, ongeacht hun leeftijd. Mensen die energie kregen van hun werk, in plaats dat ze er door uitgeput werden.

Waarom zou je met mij als organisatie coach werken?

Jij hebt een visie. Jij ziet dingen die anderen niet zien. Je neemt initiatieven. Die drang komt van binnenuit. Je bent toegewijd, soms iets te. Je kan uit de bocht vliegen door de vele ideeen die je hebt. Je twijfelt soms aan jezelf. Niet iedere consultant kan daarmee omgaan. Ik wel. Ik snap dat.

Tegelijkertijd kan ik je als organisatie coach op de rails zetten met structuren en systemen, iets waar ik dol op ben. Maar ik begin altijd daar waar het bij jou om gaat. En dat vertalen we dan naar taal en structuren of systemen. Dat kan zijn een True Purpose® statement, een World Cafe of Open Space sessie, een team of organisatiestructuur op basis van Holacracy® of een persoonlijke workflow.

Mijn basis ervaring heb ik in echte bedrijven opgedaan, niet als consultant of coach. Ik weet hoe het is wanneer creativiteit bekneld wordt, én ik weet ook hoe het is om structuren te hebben waarin deze moeiteloos kan stromen.

Vind je opleiding en expertise belangrijk? Ik ben meester in de rechten, co-auteur van een bestseller (Getting Teams Done) en gecertificeerd Holacracy® en True Purpose® coach.

Waar je meer over mij te weten kunt komen?

Het beste kan je jezelf aanmelden op mijn mailing lijst. Ik schrijf wekelijks artikelen over purpose, zelforganisatie en productiviteit. Verder kan je naar Linkedin gaan. Andere social media gebruik ik niet. Verder kan je mijn boeken lezen  Getting Teams Done (Nederlands) of Getting Started with Holacracy (Engels)

 

 

In een persoonlijk gesprek van 30-45 minuten gaan we in op je situatie. We bekijken je huidige uitdagingen en we kijken wat er nodig is om je probleem op te lossen.

De kostenloze Clarity Call is er voor jou als je serieus wilt onderzoeken hoe je je situatie kunt verbeteren - en of ik je daarbij kan helpen. Meld je aan via de oranje knop.