Getting Things Done to do lijst op papier in 2 stappen

Ben je gehecht aan papier, dan kan je ervoor kiezen om Getting Things Done to do lijsten op papier bij te houden.
Papier is altijd veel flexibeler dan het beste digitale systeem. Je kan bijvoorbeeld iets erbij schrijven, of omcirkelen, of een kleur geven zoals je wilt. Dat kan allemaal niet bij digitale lijsten.
Zo wordt je todo lijst echt iets van jezelf, in plaats van een format van een computerprogramma te moeten volgen.

1. Verzamel het juiste materiaal


Voor een notitieboek gebaseerd op GTD zijn 3 voorwaarden: 

1. Je moet minimaal 20 taken onder elkaar kunnen zien omdat je anders geen overzicht hebt doordat je taken over te veel pagina’s verspreid staan. De reguliere Things do do today boeken voldoen niet, omdat er maar een beperkt aantal taken op één bladzijde passen.
 
Things to do boek
Hiervoor heb je een boekje met normale belijning nodig, waardoor er meer op een pagina past. Bijvoorbeeld het Todo boekje van de HEMA.
  To do list hema
2. Je moet het kunnen opdelen in secties, omdat GTD niet één maar meerdere lijsten (gemiddeld 10)  gebruikt. Dit opdelen in secties kan je doen door gebruik te maken van plakbare tabbladen. Daarvan zijn er verschillende soorten in de handel. Bijvoorbeeld deze van Post it. 3. Er moet voldoende ruimte zijn per sectie, zodat je niet een nieuw boek hoeft te kopen als één sectie vol is. Hiervoor zijn er 2 oplossingen. Bij een boekje zonder verwisselbare blaadjes kan je zorgen dat je de sectie erg ruimt indeelt. Of je koopt een boekje waarvan je de bladen kunt verwisselen, zoals van ADOC. Mocht je hier niet aan kunnen komen, dan kan je ook een HEMA A5 multomap gebruiken.

2. Richt het boekje in

Hiervoor is het belangrijk dat je bedenkt welke lijsten je wilt gaan gebruiken. Helaas is voor de meeste mensen namelijk één lijst niet voldoende om alles gescheiden te houden zodat je overzicht hebt. Hier vind je hoe voor jezelf je lijsten zo indeelt zodat je ieder moment weet wat je moet doen. Als je dat gedaan hebt, dan gebruik je de tabbladen om deze lijsten in je boekje te maken.

Download gratis deze whitepaper