Focus je in het nieuwe jaar op de koers in plaats van op de resultaten

Je wil het oude jaar snel achter je laten en je bent begonnen met jezelf doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Maar, zo rond deze tijd – de derde week van januari – zijn de meesten van ons alweer ingehaald door de realiteit van onze dagelijkse routines.

Resultaatdoelen kunnen een afleiding zijn

Zelf ben ik jaren geleden gestopt met het maken van concrete persoonlijke jaardoelen. Het gevaar van het fixeren op toekomstige resultaten is dat het een afleiding kan zijn om onder ogen te zien wat er werkelijk aan de hand is in je leven. Want waarom zou je verwachten dat wanneer je doelen stelt je plotseling afvalt, productiever, slimmer en fitter wordt? Mooie beoogde resultaten, maar zijn deze ook realistisch?

Maar hoe verander je zonder doelen te stellen? Wil je weten hoe je dat aanpakt, lees dan verder, er is namelijk een heel goed alternatief.

Maar daarvoor moet ik je eerst een belangrijk principe uitleggen.

Je moet je meer zorgen maken over je huidige koers dan over je huidige resultaten.

Wanneer het resultaat van jouw werk tot nu toe is dat je weinig spaargeld hebt, kan dat een reden zijn tot zorg. Waar het echter om gaat is dat je voldoende verdient en elke maand geld overhoudt om opzij te zetten.

Een ander heeft als resultaat dat ze zoveel verdient heeft dat ze 300.000 euro op haar spaarrekening heeft staan. Maar ze geeft elke maand structureel meer uit dan dat er binnenkomt. Met een dergelijk uitgavenpatroon en inflatie kan haar vermogen zomaar in een enkele jaren verdampen.

In plaats te kijken naar je huidige resultaat, is het verstandiger om jezelf op jouw financiële koers te richten. Maar wat bepaalt jouw actuele koers, en hoe verander je deze?

De sleutel tot koersverandering ligt in je gewoonten

Je komt achter jouw actuele koers door een inventaris te nemen van je huidige gewoonten. Al die kleine dingen die je bewust of onbewust elke dag doet maken dat je een bepaalde koers volgt.

Hoe neem je een inventaris van je huidige gewoonten?

Neem een pen en papier of maak een notitie aan op je telefoon of je computer en houd één of meerdere dagen bij wat je gewoonten zijn.

Doe dit vanaf het moment dat je opstaat totdat je naar bed gaat.

Stel vast welke gewoonten jou helpen, en welke werken jou of anderen tegenwerken?

Maak vervolgens een plan om deze gewoonten te stoppen of te vervangen.

Maar wat als je in een team of organisatie werkt waar dingen voor jou bepaald worden? Maar hoe pas je dit toe in teams en organisaties?

Verander organisatorische gewoonten

Dit zelfde principe geldt in organisaties. In plaats van je te focussen op resultaten (bijv. omzet, winst of medewerker- en klanttevredenheidscores) is het belangrijker met elkaar de volgende soort vragen te stellen:

  • Hoe vaak praten we met klanten?
  • Luisteren we echt?
  • Geven we elkaar vaak genoeg feedback?
  • Beginnen en eindigen vergaderingen op tijd?
  • Worden actiepunten tussendoor opgepakt?

Deze vragen richten de aandacht op de processen in plaats van de resultaten.

Focus je in het nieuwe jaar op de koers in plaats van op de resultaten

Dus, laten we samen het nieuwe jaar ingaan met een focus op onze koers in plaats van op onze resultaten. Door bewust kleine koerswijzigingen aan te brengen in onze dagelijkse gewoonten, kunnen we langdurige en positieve veranderingen in gang zetten.

Mocht je meer willen weten over persoonlijke gewoonte verandering, lees dan het boek Atomic Habits van James Clear. Wil je meer weten hoe je dat in een organisatie of in een team toepast, lees dan ons boek Getting Teams Done of neem contact met mij op voor een gratis Clarity Call.

 

Download gratis deze whitepaper