Hoe voorbereid ben jij op code rood?

Voordat de storm Eunice losbarstte heb ik vanmiddag nog snel wat boodschappen gedaan. Er hing een nerveuze sfeer in de lucht, een beetje zoals voor een grote voetbalwedstrijd.

Jaren geleden is er bij ons tijdens een storm ook een boom omgewaaid. Het was een oude Iep die aan de kade stond. Ik weet niet hoe oud de boom was, maar het was een indrukwekkend grote boom.

En toch, op een gegeven moment lag hij voluit op de weg en moest door de brandweer in stukken gezaagd en weggehaald worden.

Waarom sommige bomen omwaaien en anderen niet? Het heeft te maken met de worteling. Aan de kade kunnen ze niet goed wortelen, en staan ze ook niet beschut.

In ons leven gaan we soms ook door stormen, zowel professioneel als privé. Een ziekte, of een familielid die ziek wordt, een ontslag, een echtscheiding.

Vorig jaar was het bij mij code rood. Mijn broer was ziek en wilde niet meer leven. En dan komen er vragen op. Waarom? Een vraag die in dat soort situaties niet helpt. Niet alles heeft een duidelijke oorzaak.

Wat wel hielp was de vraag “Wat betekent dit voor mij?”

Die vraag, leidde mij direct naar één van de aspecten van mijn purpose. Namelijk, rust uitstralen. Ik was blij dat ik dat van tevoren ontdekt had want dat was precies wat ik toen te doen had. Gelukkig leeft mijn broer nog.

In de stormen die we allemaal meemaken helpt het om goede wortels te hebben. Jouw purpose is zo’n wortel. Hoe duidelijker dat voor je is, hoe beter je de stormen van het leven kunt doorstaan.

Ik bied purpose trajecten aan. Dat doe ik op individuele basis, voor groepen en voor organisaties. Ook organisaties kunnen in een storm terecht komen. En ook dan helpt het om van tevoren nagedacht te hebben over je purpose.

Mocht je hier meer over willen weten, klik dan de link, https://workinflow.nl/aanbod/ dan kom je op mijn nieuwe website en kan je er meer over lezen.

Download gratis deze whitepaper