Hoe je veerkracht vindt voor de volgende storm

Overal waar ik gisteren en vandaag in Amsterdam liep was nog de ravage van de storm Poly te zien. Bij ons aan de kade was een oude Iep omgewaaid, en bovenop een auto terechtgekomen (gelukkig zat er niemand in). Toen ik erom heen liep, viel mij op dat de boom geen stevige wortels had.

Stevige wortels

Als een boom geen stevige wortels heeft, valt hij dus bij een storm om. Worteling is vanwege verschillende redenen belangrijk. Een aantal jaren geleden voelde ik ook dat ik in een storm terecht was gekomen. Corona, ziekte in de familie, allerlei dingen waar ik geen controle over had. In die tijd heb ik de kracht van het hebben van een ‘purpose’ ontdekt; een diep gewortelde betekenis en richting. Sind die tijd ben ik mensen gaan helpen helderheid te krijgen over hun purpose. Maar hoe kan een purpose jou helpen uitdagingen in het leven het hoofd te bieden?

Richting en Focus

Een boom zonder wortels heeft geen duidelijke richting om naar toe te groeien. Op dezelfde manier kun jij je verloren voelen, zonder doel of focus, als je geen purpose hebt. Een purpose geeft jou een kompas, een doel waar je naar kunt streven en een richting om jouw leven vorm te geven. Het helpt jou te bepalen waar je naartoe wilt groeien en stelt jou in staat om jouw energie en inspanningen te richten.

Veerkracht en Volharding

Net als een boom met stevige wortels, biedt een purpose jou veerkracht en volharding. Wanneer je geconfronteerd wordt met obstakels en tegenslagen, geeft jouw purpose jou de innerlijke kracht en motivatie om door te gaan. Het helpt jou om tegenspoed te overwinnen en je te richten op groei, zelfs in moeilijke tijden.

Betekenis en Voldoening

Een purpose geeft jou een gevoel van betekenis en helpt jou te begrijpen waarom je doet wat je doet. Het stelt jou in staat om jouw passies en talenten te benutten en draagt bij aan jouw welzijn en voldoening. Met een purpose voel je je levendig en gemotiveerd, en ervaar je veerkrachtige groei en vervulling.

Groei en Ontwikkeling

Wortels voorzien een boom van voedingsstoffen en water, die nodig zijn voor zijn groei en ontwikkeling. Op dezelfde manier stimuleert een purpose jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Het daagt je uit om nieuwe vaardigheden te leren, uit jouw comfortzone te stappen en te streven naar jouw volledige potentie. Door voortdurend te groeien en te evolueren, kun je jouw leven verrijken en een blijvende impact hebben op jezelf en anderen.

Meer weten over purpose?

Ik bied purpose trajecten aan. Dat doe ik op individuele basis, voor groepen en voor organisaties. Ook organisaties kunnen in een storm terecht komen. En ook dan helpt het om van tevoren nagedacht te hebben over je purpose. Mocht je hier meer over willen weten, boek dan een gratis Clarity Call

 

Download gratis deze whitepaper