5 redenen waarom mailen op je smartphone niet efficiënt is

Smartphones kunnen tegenwoordig alles. En je ziet ook dat een gedeelte van de workflow van veel mensen zich naar een smartphone verplaatst. Zeker chatten gaat grotendeels via smartphones.  Toch gaat de bulk van communicatie voor de meeste mensen nog steeds via e-mail. De vraag is echter of het ook efficiënt is om te mailen op je smartphone.
Ik was in het begin heel blij met de mogelijkheid om via mijn smartphone te kunnen mailen. Ik doe het al bijna 10 jaar. Maar op een gegeven moment werd mij toch wel duidelijk dat de een computer toch nog steeds efficiënter is als het gaat om het verwerken van e-mail. Ten minste, als je niet wilt multi-tasken.

5 redenen waarom mailen op je smartphone niet efficient is

1. Je kan nooit zo snel typen als op een computer. Dat geldt vooral voor touch screen toetsenborden zoals bij een Iphone. Moet wel zeggen dat sommige Blackberry gebruikers wel erg snel zijn.
2. Zero inbox is lastiger. Je wordt door het kleine schermpje niet gestimuleerd om je mailbox helemaal te legen totdat je het witte scherm ziet. Zero inbox is een van de belangrijkste gewoonten om efficiënt te mailen
3. Mobiele email stimuleert niet om even te gaan zitten en je email in aparte sessies weg te werken. Je zal eerder af en toe, of op basis van impulsen een e-mail antwoorden. En dat is nu juist niet efficiënt.
4. Door direct terug te mailen creëer je de verwachting dat je altijd direct antwoordt en zal je dus nog meer geneigd zijn altijd je mail te blijven checken om aan die verwachting te blijven voldoen.
5. In een mobiele context ben je productiever als je andere dingen doet, zoals een gesprek voeren of boodschappen doen.
Ik gebruik zelf email op mijn Iphone zelden. Eigenlijk alleen als draagbaar mail archief. Dan is het wel handig om bij je te hebben.

Download gratis deze whitepaper