Van innerlijk conflict naar innerlijk teamwork

Je bent veranderaar, coach, trainer, professional of leidinggevende, en je wil in jouw rollen graag impact wilt hebben. Je doet dingen vanuit een roeping, een missie. Maar je merkt ook dat je weerstand voelt. Dat hoort erbij. Vooral als je iets sensitiever bent, kan dit met de huidige polarisatie in de buitenwereld leiden tot een innerlijk conflict. Je bent afgeleid, je kan geen beslissingen nemen en je krijgt dingen niet voor elkaar. Je voelt je machteloos.

Wat ik ontdekt heb is dat je eerst jouw interne dynamiek van polarisatie moet ontwarren en oplossen voordat je de uiterlijke polarisatie kunt transformeren. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Hoe je een innerlijk conflict aanpakt?

Je zult moeten leren hoe je die delen van jezelf, jouw innerlijke teamleden die jouw positieve impact in de weg staan, kunt identificeren, bewust maken, transformeren en laat samenwerken. Het resultaat is dat je daardoor effectiever wordt in je werk en in je relaties. Je krijgt meer dingen voor elkaar, en dat geeft je weer energie. Wat daarnaast nodig is, is een commitment om dit ook echt te willen gaan doen. Maar je hoeft het niet alleen te doen of allemaal zelf uit te vinden.

Innerlijk Teamwork Programma (ITP)

Het helpt als je iemand hebt die hier zelf ervaring in heeft. Als auteur van Getting Teams Done begeleid ik zelfsturende teams. Daarnaast ben ik ook jarenlang door mentoren onderwezen in het omgaan met innerlijke conflicten. Die kennis heb ik nu samengebracht in wat ik het “Innerlijk Teamwork Programma” noem. Het zijn 7 wekelijkse Zoom calls van ongeveer 1-1,5 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers doe ik dat 1 op 1 of in een kleine groep.

Na afloop van deze 7 weken zal je van innerlijke conflicten naar innerlijk teamwork gaan. Je ziet hoe jij bijdraagt aan polarisatie én je kan dat innerlijk en uiterlijk omzetten naar meer harmonie en teamwork.

Tijdens dit programma zal je

  • Leren om met jouw innerlijke teamleden te werken, zonder dat je langere, duurdere trainingen hoeft te volgen, zoals Voice Dialogue, Internal Family Systems of NLP.
  • In staat zijn jouw reactiviteit op mensen en situaties die moeilijke gevoelens en reacties oproepen, te verminderen.
  • Leren hoe je delen (innerlijke teamleden) die jou momenteel beoordelen en blokkeren kunt transformeren in bondgenoten die perfect zijn ontworpen om je te ondersteunen bij het vervullen van de verlangens van je hart en jouw purpose.
  • Je leert hoe je jouw innerlijke dreamteam samenstelt en voor je laat werken.
  • Jezelf steeds evenwichtiger voelen, heel, geïntegreerd en meer compassievol naar anderen (en jezelf) naarmate je jezelf (en jezelf) steeds beter leert kennen en waarderen.

Volgende stappen

Mocht je geïnteresseerd zijn in dit programma, neem dan contact me mij op. Dan gaan we samen onderzoeken of het iets voor jou is. Ik noem dat gesprek een clarity call. Het doel is dat jij helderheid krijgt.

 

Download gratis deze whitepaper