Wat betekent Groundhog Day voor jou?

Groundhog day ( 2 februari) is traditioneel een dag waar in een gedeelte van de VS het begin van het einde van de lange donkere winter wordt gevierd. Maar veel bekender is de film die erover gemaakt is met Bill Murray. Als je hem nog niet gezien hebt, is het een absolute aanrader.

Groundhog day en de eindeloze herhaling

TV reporter Phil beleeft dezelfde dag elke keer opnieuw. Vele jaren lang.

Heb jij soms ook het idee dat elke dag een herhaling is?

Dat is precies wat Phil, op een hilarische manier, meemaakt in de film. Hij gaat daarbij door een aantal stadia. Eigenbelang, cynisme, ongeloof, misbruik maken van voorkennis, riskant gedrag, verveling, zelfmoord, opnieuw geboren worden, ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, om uiteindelijk de liefde te vinden.

De waarde van een crisis in Groundhog day

Heb je ook wel eens meegemaakt dat je eerst door een crisis moest gaan om jezelf opnieuw uit te vinden?

Phil maakt voortdurend keuzes. Maar hij maakt keuzes die zijn leven er niet beter op maken. Je zou kunnen zeggen dat hij de ongezonde delen van zijn ego voedt. Dat wordt zo erg dat niet niet meer draagbaar wordt. Phil kijkt in het onoplosbare.

Een hoger doel vinden

Totdat hij een reden vindt waarom hij leeft, iets dat groter is dan hijzelf. Pas dan doorbreekt hij de cyclus. En maakt hij ook betere keuzes.

Een purpose vinden in je leven, iets dat verder gaat dan wat in jouw belang is, klinkt misschien abstract. Maar het zorgt er concreet voor dat Phil uit de cyclus kan stappen.

Wat betekent Groundhog Day voor jou?

Ik ben benieuwd. Laat het me weten!

Happy Groundhog day!!

P.S. Wil je dit jaar helderheid hebben over je hogere purpose, plan dan een gratis Clarity Call met mij in.

 

Download gratis deze whitepaper